Khamis, 11 Disember 2014

Cara untuk melembabkan kulit secara tradisional..

salam..
rajin la plak arini nak menaip..walaupun x ramai yang membaca..sebab zati taw..blog nie bukan femes pun..x menarik..lame..hihi..
mintak maap la noe..penulis blog nie malas skit..skit ja x banyak..x rajin nak edit22..insyallah nnti rajin..tengok..blog ni akan berubah wajaaahhh...
tapi asalkan info yang nak dishare ari nie...berguna...kan2..

berbalik ke tajuk asal..sekarang ni cuaaca x menentu..kulit mudah jadi kering,lesu,kusam.kering n macam2 la lagi...tengok pun geramm..rasa nak picit2..pastu habis lagi la jadi x elok..harini nak fokus kepada kulit kering..

macam2 dah guna produk yang dikatakan boleh melembabkan kulit...tapi lepas guna jadi jerawat plak..mungkin x sesuai..so nak try la yang semulajadi..x adk chemical y di added..selamat dan kulit memang x merengsa langsung...

1. ambik sebiji tomato..hiris nipis2..dan gosokkan kat kulit..klu nak lagi extra care..potong bagi banyak...cukupkan 1 muka,,,tampal..
2. kalau ada madu yang ori...bukan madu tuk masukkan dalam masakan tu..y tu gula ja lebih...ni yang betul2 ori..y beli dari pakcik2 kat pasar...rendam hirisan tomato tu..n then buleh tampal kat muka..
3. biarkan selama setengah jam..remove...lepas tu buleh rasa..memang lembab sangat muka..

TIPS: kalau nak lagi bez...masukkan tomato tu dalam fridge..lepas tu  baru kuarkan n tampal kat muka..memang heaven la..sejuukkk...

TIPS: pilih tomato yang agak masak taw...




ni la contoh madu n tomato..takut ada y x kenal...cam sengal kan..hihi...daaaa

Tiada ulasan:

Catat Komen