Sabtu, 8 November 2014

Cara Mengecilkan Pori Kulit Wajah

Hai..
kali ni nak sembang2x and share pasal pori-pori plak..bukan peri-peri k..
ermm kulit wajah kita yang lembut nie,,kalu dah terdedah dengan macam-macam pencemaran,sisa-sisa make up,skincare yang tak sesuai..boleh menyebabkan pembesaran pori-pori yang agak ketara..bila pori-pori dah terbukak banyak..kulit akan mula bermasalah..mudah berminyak,jerawat bertubi-tubi naik..hehhhh rimas kan..so baik cengah dengan cepat..

Kali ni zati nak bagi tips yang agak tradisional untuk membendung pori-pori yang terbuka nie..takpun dengan bahasa lain..cara untuk kecilkan pori-pori laa..tak perlu gunakan bajet yang banyak..hanya sebiji limau nipis shj..tupun buleh guna untuk seminggu..jimat kan...bajet sangat..haha..tapi kesan kebaboommm..dengan penggunaan yang berterusan...

step:
1.hiris limau nipis dan perah dalam bekas kecil..
2.campurkan dengan bedak sejuk ataupun tepung beras..(jangan terlalu pekat @ cair)
3.sapu dekat bahagian hidung dan bahagian yang rasa pori-pori jelas..
4.biarkan semalaman..
5.cuci keesokan dan rasa sendiri kulit menjadi halus dan pori-pori dah semakin mengecil..








Tiada ulasan:

Catat Komen